-

 

 

 

 

 

A Bozay Alapítvány céljai

A család a művészi, szellemi és szakmai emlékezet ébrentartója szeretne lenni. Az 1999 óta eltelt évek azt bizonyítják, hogy sem a művészeti élet, sem barátai, tanítványai nem felejtkeztek el Bozay Attiláról. 1999. októberében a Nemzeti Filharmónia rendezett emlékezetes estet a szerző 60. születésnapjának köszöntésére, mely köszöntés helyett méltó emlékezéssé vált.

A millenniumi év rendezvényei között játszották szimfonikus darabjait a Minifesztiválon és Szombathelyen, az Óbudai Társaskörben zongorára írott összes műveit adták elő. A Millenniumi Operapályázat díjnyertes alkotásának „Az öt utolsó szín” című operájának ünnepélyes bemutatójára 2000. október 21-én került sor a Magyar Állami Operaházban. A bemutató kiemelkedő sikeréről számos méltatás jelent meg. A sor tovább folytatható lenne, megemlítve az általa előkészített, III. vonósnégyes kottájának, valamint a Bozay play Bozay című CD megjelenését.

Zenei munkássága, szakmai tekintélye tehát indokolttá teszi a Bozay Attila Alapítvány létrehozását. Bozay Attila szellemi örökségének gondozását a Országos Széchényi Könyvtár megkezdte. Az alapítvány egyrészt ezen gyűjtemény létrehozásához és bemutatásához kíván segítséget nyújtani. Másrészt folytatni szeretné Bozay Attila elkötelezett szeretetét, gondoskodását a fiatal tehetségek (zeneszerzők, előadóművészek) irányában a Bozay díj létrehozásával.

Az Alapítvány létrehozói, alapítói: Bozay Attila özvegye Varga Erzsébet,

Bozay Attila gyermekei: Bozay Melinda és Bozay Gergely.